CFR

Primul transport de șină nouă de cale ferată a ajuns astăzi, în Portul Constanța. Sunt primele șine din cele 35 care vor fi montate în perioada următoare. Șinele vor fi folosite în programul de modernizare a infrastructurii portului. Aproximativ 14 kilometri de linii vor fi reparate.

650 de tone de șine au intrat în țară pe la Curtici și au ajuns miercuri în Portul Constanța. Este primul transport de șină nouă, pentru cele 35 de linii de cale ferată care trebuie modernizate de urgență. Trenul care a adus primul transport de șine a ajuns în Port la primele ore ale dimineții.

Pentru montarea noilor linii a fost nevoie de un efort susținut din partea celor care lucrează la proiect. Vegetația a fost defrișată și curățată în proporție de peste 70 la sută, iar apoi s-a trecut la demontarea suprastructurii existente. Ulterior s-au efectuat excavații până la cota platformei căii ferate. Pentru primul lot vor fi înlocuite 19 linii de cale ferata cu o lungime de aproximativ 6,5 km.

Recent, reprezentanții CFR au degajat peste 400 de vagoane abandonate pe liniile de cale ferată din Port. Parte dintre ele au fost vândute la fier vechi, iar altă parte duse în depozite.

Oportunitatea investițiilor a fost identificată în urma războiului din Ucraina. Conflictul armat a blocat Porturile la Marea Neagră ale Ucrainei, iar țara avea nevoie de o alternativă pentru a putea să își exporte cerealele. Portul Constanța a devenit astfel cea mai la îndemână variantă, așa că autoritățile au decis să investeasca de urgență bani în frastructura portuară.

Înlocuirea celor 35 de linii de cale ferată din Port ar trebui să se finalizeze la începutul lunii decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investiții de peste un milion de euro, la UMC

Echipament de calcul avansat și cercetare de un milion de euro la Universitatea Maritimă d…