Situația Bisericii de la Casa de Cultură, încă incertă

Biserica din parcul Casei de Cultură se află de ani de zile în același stadiu. După ce autorizația de construire a fost suspendată, în urma contestării ei de către Asociația Constanța Altfel, lucrurile stangează, din nou. Construcția, care se voia a fi Catedrala Eroilor, ocupă în prezent aproximativ 600 mp de spațiu verde din parcul Casei de Cultură.

Parcul de la Casa de Cultură este umbrit de o construcţie ce veghează asupra lui de ani de zile și care nu-și justifică existența. Aici urma să fie construită Catedrala Eroilor, pentru că, în imediata vecinătate, se află Monumentul închinat Eroilor Neamului. Contactați telefonic, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au spus că așteaptă soluționarea procesului cu Asociația Constanța Altfel.

Localnicii din zonă nu văd rostul construirii unei alte biserici în parcul de la Casa de Cultură, pentru că tot acolo, la doar 50 de metri, mai este un locaș de cult.

Terenul situat în parcul din zona Casei de Cultură, în suprafaţă de 6000 mp, a fost transmis în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului în iunie 2001 prin Decizia nr. 276 a Primăriei Constanţa, la vremea aceea primar fiind Radu Mazăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Căști de 11 milioane lei, confiscate

Căști audio în valoare de 11 milioane de lei, dacă ar fi fost originale au fost confiscate…