Slalom printre bolovani pentru o zi de plajă

Accesul pe o plajă din Constanța începe cu un adevărat test de abilități. Pentru a ajunge pe nisip, turiștii sunt nevoiți mai întâi să cobore pe o pantă abruptă cu rămășițele de trepte, ascunse printre buruieni și să ocolească zeci de bolovani.

După ce au trecut de prima parte a aventurii spre nisip vor da de o potecă prăfuită mărginită de un lan de buruieni. Un drum care te duce cu gândul mai degrabă la o aventură traseu off road și nicidecum la o zi relaxantă pe malul mării.

Scările care ar trebui să asigure o trecere sigură pe plajă au fost distruse de trecerea timpului. De cel puțin 30 de ani nimeni nu s-a mai îngrijit de ele și așa s-au distrus încet dar sigur.

Trecem de scările ciobite și drumul năpădit de buruieni și ajungem la intrarea spre plajă, unde administratorul beach-barului a construit o scară de acces din lemn în urmă cu câțiva ani. Sursele noastre spun că pentru gestul său, administratorul beach-barului ar fi fost amendat de primărie.

De aceeași problemă se lovesc și alți administratori de plajă din Constanța. Aceștia spun că taluzul plajelor ar avea proprietari privați care nu iau însă nicio măsură pentru a rezolva problema. În lipsa unor soluții, turiștii coboară spre plajă sărind și ocolind bolovani, ceea ce poate fi nu doar dificil, ci și periculos.

Până la ora redactării acestei știri reprezentanții Primăriei Constanța nu au dorit să comenteze în niciun fel situația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…