Șofer de microbuz, beat la volan la 7 dimineața. Transporta călători pe I.C. Brătianu

Polițiștii rutieri constănțeni au desfășurat ieri controale în trafic a autovehiculelor de transport persoane. Un bărbat în vârstă de 26 de ani conducea microbuzul de transport persoane în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Șofer de microbuz, beat la volan la 7 dimineața. Transporta călători pe I.C. Brătianu

Acțiunea polițiștilor a avut ca scop reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane (inclusiv cele destinate transportului de elevi) efectuate cu autovehicule având mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto.

Printre cei verificați a fost depistat, în jurul orei 7.50, un bărbat, în vârstă de 26 de ani, care a condus un microbuz de transport persoane, pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șofer de microbuz, beat la volan la 7 dimineața. Transporta călători pe I.C. Brătianu

Bărbatul a fost sancționat contravențional, totodată fiindu-i reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat inclusiv respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor:

“În urma activităților, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, prevăzute de O.U.G. 195/2002.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării, 5 permise de conducere, dintre care 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune)”, transmite IPJ Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Sala Sporturilor din Constanța are un parchet unic în România, identic cu cel folosit în NBA

CSM Constanța a prezentat detalii legate de suprafața de joc recent achiziționată pentru S…