sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate Șofer de microbuz, beat la volan la 7 dimineața. Transporta călători pe I.C. Brătianu

Șofer de microbuz, beat la volan la 7 dimineața. Transporta călători pe I.C. Brătianu

de Andreea Bălan

Polițiștii rutieri constănțeni au desfășurat ieri controale în trafic a autovehiculelor de transport persoane. Un bărbat în vârstă de 26 de ani conducea microbuzul de transport persoane în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Acțiunea polițiștilor a avut ca scop reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane (inclusiv cele destinate transportului de elevi) efectuate cu autovehicule având mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto.

Printre cei verificați a fost depistat, în jurul orei 7.50, un bărbat, în vârstă de 26 de ani, care a condus un microbuz de transport persoane, pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, totodată fiindu-i reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat inclusiv respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor:

“În urma activităților, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, prevăzute de O.U.G. 195/2002.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării, 5 permise de conducere, dintre care 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune)”, transmite IPJ Constanța.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult