duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Șoferi beți și drogați, pe străzile din județul Constanța

Șoferi beți și drogați, pe străzile din județul Constanța

de Redacția Dotto

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au acționat cu forțe mărite pentru a asigura ordinea și liniștea publică, siguranța în trafic și pentru a preveni consumul și traficul de substanțe interzise.

Astfel, peste 1.600 de poliţişti din structurile operative au desfășurat activități pentru a preveni faptele antisociale şi au intervenit la 471 evenimente, dintre care 423 au fost sesizate de către cetăţeni prin 112.

Polițiștii au organizat, în sistem integrat cu jandarmii, 143 de acţiuni în județul Constanța, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea traficului şi consumului de substanțe interzise, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră și combaterea infracționalității economico-financiare.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 842 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 1.673.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic.

Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 55 de șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, pentru conducere sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise, dar și pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

De asemenea, au fost oprite din a circula 42 de vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

În cadrul acțiunii Blocada, au fost organizate 99 de filtre rutiere pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic, fiind legitimate 1.700 de persoane și verificate 943 de vehicule.

Totodată, 617 conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 182 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.

În cadrul activităților desfășurate, a fost luată o măsură preventivă și au fost constatate 16 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 5 iulie a.c., în jurul orei 21.40, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 4 Poliție au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism pe strada Pandurului fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 6 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari – Secția 2 Poliție Rurală Cogealac au identificat un bărbat care a condus un autoturism pe D.J. 222, în satul Râmnicu de Jos, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 6 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia Nord fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 23.05, polițiști din cadrul Poliției Orașului Cernavodă au identificat un bărbat, de 58 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Principală din comuna Mircea Vodă, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul nu are asigurare obligatorie de răspundere civilă valabilă.

În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult