vineri, 14 iunie, 2024
Home DOTTO News Soluții inovatoare pentru agricultură de la elevii constănțeni

Soluții inovatoare pentru agricultură de la elevii constănțeni

de Redacția Dotto

Cinci elevi talentați de la Liceul Energetic din Constanța au atras atenția întregii comunități cu un proiect unic și impresionant. „Green Time.” Ei au creat un sistem de irigație inovator și accesibil, care promite să revoluționeze metodele de irigare folosite de agricultori, oferind o soluție eficientă și economică. Dedicarea și creativitatea lor au fost răsplătite cu marele premiu la o competiție de antreprenoriat la nivel județean.

Inovația stă la baza oricărui proiect de succes, iar „GREENTIME” este un exemplu perfect al modului în care ideile creative pot transforma o provocare într-o oportunitate. Rareș, Alexandru, Andreea, Flavius și Aden, elevii Liceului Energetic din Constanța au demonstrat că prin gândire inovativă și abordări tehnologice avansate, se pot crea soluții care să răspundă nevoilor actuale. Proiectul „GREENTIME” reprezintă o soluție inovatoare și accesibilă pentru una dintre cele mai presante probleme ale agriculturii moderne: irigația eficientă.

Sistemul de irigație propus de echipa liceului este proiectat pentru a maximiza eficiența utilizării apei, reducând astfel costurile și impactul asupra mediului. Acesta include tehnologii de ultimă generație, cum ar fi senzori de umiditate și aplicații mobile, care permit monitorizarea și controlul în timp real al procesului de irigare.

Succesul proiectului elevilor constănțeni nu ar fi fost posibil fără o colaborare strânsă și eficientă între membrii echipei, iar acest lucru a fost esențial nu doar pentru generarea ideilor, ci și pentru punerea lor în practică și pentru abordarea provocărilor apărute pe parcurs. De asemenea, coordonatorul proiectului le-a fost aproape și i-a sprijinit în permanență.

Eforturile elevilor constănțeni au fost recompensate prin câștigarea Maratonului pentru Educație Antreprenorială, etapa județeană a competiției, demonstrând încă o dată potențialul tinerilor de a aduce schimbări pozitive în comunitate. Banii obținuți au fost folosiți deja în îmbunătățirea proiectului, care, de altfel va continua și în perioada următoare. Iar elevii se gândesc pe viitor să facă din acest proiect o afacere de succes, cu ajutorul investitorilor care vor fi interesați de „GREENTIME”. 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult