marți, 16 iulie, 2024
Home Uncategorized Soluții inovatoare pentru diminuarea pierderilor de apă

Soluții inovatoare pentru diminuarea pierderilor de apă

de Redacția Dotto

Experți și profesioniști în domeniul apei din întreaga zonă balcanică s-au reunit zilele acestea la Constanța pentru a discuta și găsi soluții inovatoare la problema gravă a pierderilor de apă. Cea de-a cincea ediție a Forumului WATER LOSS BALKANS, a început deja la Pavilionul Expozițional.


Aurel Presura – dir gen RAJA Constanta „La acest forum se vor prezenta 21 de lucrari, vor fi vorbitori din 10 tari si-n acelasi timp va fi si-o expozitie unde se prezinta cele mai moderne si cele mai bune solutii de reducere a pierderilor de apa. Dupa cum stiti, la Constanta exista un program foarte mare de reducere a pierderilor de apa in valoare de 1o milioane de euro iar toate solutiile si toate lucruile bune pe care le vom invata la acest forum le vom aplica si la Constanta”
Pierderile de apă reprezintă o problemă serioasă în regiunea Balcanilor, cu implicații atât economice, cât și ecologice. Acest forum oferă o platformă pentru schimbul de cunoștințe și experiențe, încurajând colaborarea între diferitele țări și entități din zonă. Discuțiile se axează pe diverse aspecte: de la tehnologii avansate pentru detectarea scurgerilor de apă la strategii de gestionare a rețelelor de distribuție a apei.
Ilie Vlaicu – presed Asociatia Romana a Apei „Vom aplica cele mai noi tehnologii, vom aplica partea de digitalizare pentru ca in conditiile de seceta profunda pe care o vedeti si-n zona dvs a Dobrogei va trebui sa fim din ce in ce mai eficienti.”
Experții consideră că prin colaborare regională și adoptarea unor măsuri comune, regiunea Balcanilor poate face progrese semnificative în reducerea pierderilor de apă și asigurarea unei utilizări mai eficiente a acestei resurse prețioase.
Vergil Chitac – primar Constanta oo:1o „Trebuie sa recunoastem: se pierde foarte multa apa si toata apa asta se duce in subteranele Constantei”
Evenimentul este organizat de Asociația Română a Apei în parteneriat cu RAJA Constanța, Turkish Society for Infrastructure and Trenchless Technologies și autoritățile locale și județene.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult