duminică, 14 aprilie, 2024
Home Actualitate Spectacol aniversar intitulat ”Centenarul Încoronării”

Spectacol aniversar intitulat ”Centenarul Încoronării”

de Redacția Dotto

Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Încoronarea regelui Ferdinand și a reginei Maria ca Regi ai României Mari, Asociația Sine Qua Non, cu susținerea Primăriei Municipiului Constanța, organizează sâmbătă, 15 octombrie, ora 19:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța, spectacolul aniversar intitulat Centenarul Încoronării.  

În cadrul spectacolului, mari actori ai României: Maia Morgenstern, Mircea Rusu și Marius Bodochi vor evoca momente din viața regelui Ferdinand I și a reginei Maria. Pe tot parcursul serii, vor fi acompaniați de Orchestra Simfonică București, ambasadorul cultural al României în străinătate, având ca suport pe cunoscuta soprană Irina Baianț. Concertul va debuta cu interpretarea Imnului regal român, pe versurile scrise de poetul Vasile Alecsandri. Imnul s-a cântat, în mod oficial, pentru prima dată în România, în anul 1881, la încoronarea regelui Carol I.  

Beneficiarii direcți ai proiectului „Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXII. Centenarul Încoronării” sunt cetățenii municipiului Constanța și cetățenii din zona metropolitană Constanța, precum și toți cei interesați de: istorie, cultură, regalitate și patrimoniul cultural dobrogean.  

Prin urmare, în ziua în care se împlinesc exact 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia, vă invităm să participați, GRATUIT, la spectacolul aniversar intitulat „Centenarul Încoronării.” 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult