Spectacol aniversar intitulat ”Centenarul Încoronării”

Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Încoronarea regelui Ferdinand și a reginei Maria ca Regi ai României Mari, Asociația Sine Qua Non, cu susținerea Primăriei Municipiului Constanța, organizează sâmbătă, 15 octombrie, ora 19:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța, spectacolul aniversar intitulat Centenarul Încoronării.  

În cadrul spectacolului, mari actori ai României: Maia Morgenstern, Mircea Rusu și Marius Bodochi vor evoca momente din viața regelui Ferdinand I și a reginei Maria. Pe tot parcursul serii, vor fi acompaniați de Orchestra Simfonică București, ambasadorul cultural al României în străinătate, având ca suport pe cunoscuta soprană Irina Baianț. Concertul va debuta cu interpretarea Imnului regal român, pe versurile scrise de poetul Vasile Alecsandri. Imnul s-a cântat, în mod oficial, pentru prima dată în România, în anul 1881, la încoronarea regelui Carol I.  

Beneficiarii direcți ai proiectului „Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXII. Centenarul Încoronării” sunt cetățenii municipiului Constanța și cetățenii din zona metropolitană Constanța, precum și toți cei interesați de: istorie, cultură, regalitate și patrimoniul cultural dobrogean.  

Prin urmare, în ziua în care se împlinesc exact 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia, vă invităm să participați, GRATUIT, la spectacolul aniversar intitulat „Centenarul Încoronării.” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Sala Sporturilor din Constanța are un parchet unic în România, identic cu cel folosit în NBA

CSM Constanța a prezentat detalii legate de suprafața de joc recent achiziționată pentru S…