vineri, 19 aprilie, 2024
Home Actualitate Spectacol de folclor la Centrul ”Jean Constantin”

Spectacol de folclor la Centrul ”Jean Constantin”

de Redacția Dotto

Spectacol de folclor cu ocazia sărbătorii Sfântului Proroc Ilie.

Joi, 20 iulie de la ora 19:00, în sala Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin’’, vor evolua îndrăgiți interpreți de muzică populară atât consacrați, cât și din tânăra generație de speranțe, în cadrul unui spectacol de folclor autentic românesc, care va aduce în prim-plan frumusețea cântecului, dansului și a portului popular tradițional. Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” a pregătit pentru publicul iubitor de folclor autentic o împletire armonioasă de suite instrumentale și coregrafice, dar și recitaluri ale unor artiști valoroși. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’, iar accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Invitații evenimentului sunt:

Maria Ghinea – apreciată cântăreață de muzică populară, Marilena Bordianu – cursantă talentată de la Clasa de Canto – Muzică Populară a Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’ și Elena Plătică – îndrăgita solistă a Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul”. Orchestra este condusă de maestrul dirijor Cristian Obrejan.

Entitate folclorică reprezentativă pentru zona Dobrogei, Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâuleţul” este, fără tăgadă, un nume important în peisajul folcloristic românesc, demn urmaș al unor nume ilustre precum Dan Moisescu, Gheorghe Parnica, Elena Roizen și alții. Sub egida Centrului Cultural Judeţean Constanţa ,,Teodor T. Burada”, Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâuleţul” are ca misiune promovarea și valorificarea tradițiilor dobrogene şi naţionale, redevenind, în ultimii ani, un adevărat ambasador al culturii autohtone.S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult