Spectacole fără delfinii salvați de la Harkov, din calea bombelor

Cei 4 delfinii ucraineni, veniți la Constanța anul trecut, la scurt timp după începrea războiului din Ucraina,  nu mai susțin reprezentații alaturi de delfinii români. Motivul ar fi, susține conducerea Complexului Muzeal din Constanța,  încetarea contractului intre cele două părți.

Ucrainenii ar fi primit notificare pentru relocarea mamiferelor din Harkov care au ajuns la Constanța anul trecut în luna mai, în baza unui contract de salvare. Documentul a fost modificat între timp într-un contract de colaborare care face acum obiectul unei anchete.

NINI și CHEN CHEN, vetaranii delfinariului din Constanța au redevenit vedetele principale în cadrul spectacolelor. Ceilați 4 delfini, Mariușa, Veterov, Kiki și Maia, găzduiți de mai bine de un an de Delfinariul din Constanța stau acum mai mult pe margine și execută doar exerciții de bază ca să nu și iasă din formă. Nici cei trei lei de mare găzduiți la noi după izbucnirea războiului nu mai bucură publicul cu reprezentații.

„Trebuie să și lucreze câte puțin, dar demonstrația este susținută într-adevăr de cei doi delfini ai Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Chen Chen și Ni ni, ceilalți fiind găzduiți de noi în același bazin pentru că este vorba de socializare, de lucru, lucrează mult mai puțin decât anul trecut”, a spus Angelica Curlișcă, șefa secției Delfinariu.

Contractul artistic închieiat anul trecut între români și ucraineni a expirat, susțin reprezentanții Delfinariului, motiv pentru care dresorii ucraineni ar fi refuzat să mai participe la spectacole cu mamiferele din țara vecină. Contractul de salvarea a mamiferelor de la Delfinariul din Harkov, schimbat mai apoi în unul de colaborare, încheiat pentru o perioadă de un an este acum verificat de autorități.

„Nu pot să vă spune în ce constă ancheta pot să vă spun că este o anchetă a organelor cu competențe penale, am predate documentele care ne-au fost solicitate”, a declarat Ionuț Nache, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Și pentru spectatori situația este cel puțin bizară.

„Este o diferență sesizabilă pentru un om de rând care vine să vadă un spectacol”, a spus un turist.

„Ne pare rău pentru aceste lucruri interzise care nu ne ajută pe noi cu nimic poate nici pe ei”, a declarat un alt spectator.

Încă de anul trecut, show-ul susținut de delfinii ucraineni împreună cu cei români a fost un real succes. În timpul sezonului estival, mai ales în weekenduri, reprezentanții Delfinariului au suplimentat frecvent spectacolele pentru că biletele se epuizau rapid.

Prețul unui bilet la Delfinariu costă în timpul verii 60 de lei, iar în extrasezon, scade la jumătate. Conducerea Delfinariului i-a înștiințat pe partenerii ucraineni cu privire la relocarea delfinilor și leillor de mare. Până la găsirea unui nou bazin, mamiferele rămân la Constanța, însă pe cheltuiala vecinilor ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…