joi, 18 aprilie, 2024
Home DOTTO News Spectacolul “Eroine”, în Parcul Arheologic

Spectacolul “Eroine”, în Parcul Arheologic

de Andreea Bălan

Spectacolul “Eroine” pus în scenă de Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani se joacă în această seară, de la ora 21:00, în Parcul Arheologic din Constanța. Regia spectacolului Eroine, după Publius Ovidius Naso, este semnată de Andrei Măjeri, unul dintre cei mai importanți regizori ai generației sale.

Majoritatea spectacolelor sale aduc în discuție tragedia greacă, războiul, condiția artistului, migrația, sexualitatea, personajele feminine puternice. „Spectacolul Eroine propune întreruperea unui parcurs nefast al istoriei dominante și al patriarhatului internalizat”, spune regizorul. „Putem chestiona memoria culturală, doar punând-o în dialog cu schimbările societale. În barca noastră, interogăm capacitatea unei femei de a trăi miza alteia. Vorbim despre regenerare, demnitate, refuz selectiv, empatie, politicile corpului, destin social și măsura în care ne definim prin persoana iubită”, a mai declarat acesta.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult