marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Spitalul Căi Ferate Constanţa a „renăscut”

Spitalul Căi Ferate Constanţa a „renăscut”

de Redacția Dotto

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța a fost reabilitat după mai bine de opt decenii.

Până în 2021, spitalul era într-o stare accentuată de degradare, iar pereții se sfărâmau bucată cu bucată. Lucrărire de consolidare integrală a clădirii vechi din 1938 au început în anul 2021. A fost nevoie de hidroizolație și termoizolație, instalaţii sanitare, de gaze şi fluide medicale, prize de oxigen și recompartimentări, chiar și aparatura este de ultimă generație. La scurt timp de la inaugurare, au apărut și primii pacienți, iar pe listele de așteptare sunt peste 60 de persoane.

În prezent, spitalul are 63 de paturi, dintre care 15 aparţin secţiei de Anestezie-Terapie-Intensivă, iar restul de 48 aparţin secţiei de Chirurgie.

Deși spitalul este complet funcțional acum, managerul spune că personalul este insuficient.

Pentru reabilitarea Spitalului Clinic CF Constanța de la Poarta 2, Port a fost nevoie de 400 de mii de euro.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult