Spitalul Clinic CF Constanța va fi reabilitat după opt decenii

400 de mii de euro pentru reabilitarea Spitalului Clinic CF Constanța de la Poarta 2, Port. Această unitate medicală nu a fost nici măcar renovată în cei 86 de ani de existență. Din 2020, au început lucrările de înlocuire a instalațiiilor electrice, sanitare și termice.

Dar acestea sunt doar o parte din problemele de rezolvat. Managerul spitalui spune că peste 6 luni unitatea își va putea primi pacienții în condiții civilizate.

Privit din afară, Spitalul Clinic CF Constanța de la Poarta 2, Port arată îngrijit. Asta pentru că acoperișul și fațada au fost reabilitate în vara anului 2020. Apoi pauză. Abia în decembrie, anul trecut, a fost înlăturată instalația electrică, sanitară și termică.

Spitalul CF Constanța a funcționat până anul trecut, în decembrie, în ciuda strării avansate de degradare. Din echipa secției fac parte 6 medici chirurgi, 3 medici ATI și alți 65 de angajați. Au trecut deja luni de zile de când au lăsat în urmă locul lor de muncă și abia așteaptă să revină pentru a presta actul medical în condiții civilizate.

Secția de pe Bulevardul 1 Mai a spitalului clinic CF Constanța a fost prima reabilitată, în urmă cu câțiva ani, urmată de secția de pe Bulevardul I.C.Brătianu. Acum, pentru a vedea secția de la Poarta2 revenind la viață, oamenii au început deja doneze aparatură, produse și materiale. Aproximativ 400 de mii de euro a alocat Ministerul Transporturilor pentru reabilitarea secției. Aici sunt 15 paturi de terapie intensivă și alte 48 pe secția de chirurgie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…