Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

7 aprilie este data limită de redeschidere a clinicii, dar și data maximă de prelungire pentru detașările medicilor. Spitalul nu mai funționează de mai bine de 5 luni, după incendiul izbucnit la secția de terapie intensivă a municipiului.


Puternicul incendiu în care și-au pierdut viața 7 pacienți internați în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase a lăsat urme adânci, nu doar în sufletele noastre, ci și pe secția de ATI care și-a încetat activitatea din acel moment. Autoritățile au prelungit detașările a peste 80 de cadre medicale ce funționau cu contract de muncă pe o perioadă nedeterminată, inainte de tragedie.


Termenul limită impus de autorități speră să asigure finalizarea lucrărilor de reabilitare necesare secției. O veste bună în ciuda faptelor este inaugurarea secției din cartierul Medeea, care și-a deschis ușile astăzi.

Cetățenii sunt răbdători și speră ca secția de terapie intensivă să devină curând funțională. Tot aceștia transmit că se tem pentru viața lor și consideră că e necesar să existe un spital unde să poată beneficia de un tratament de specialitate.

Constănțenii s-au mobilizat pentru organizarea unui protest ce va avea loc pe 26 martie, începănd cu ora 12:00 pentru a cere redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…