Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Spitalul de Boli Infecțioase s-ar putea redeschide în luna martie a acestui an. Este termenul avansat de managerul interimar al unității medicale, care a inaugurat astăzi o componentă a unității medicale, unde vor fi evaluați pacienții confirmați cu COVID-19.

De aici, în funcție de starea de sănătate, bolnavii vor fi direcționați fie spre medicul de familie pentru tratament la domiciliu, fie spre unități medicale din județ.

Centrul de evaluare Covid funcționează într-o clădire care aparține de spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, dar este situat la distanță de unitatea medicala care a ars anul trecut. În sistem de spitalizare de o zi, pacienții confirmați pozitiv de medicul de familie vor primi aici tratament și, în funcție de starea generală de sănătate vor fi îndrumați fie către tratament la domiciliu, fie către unitățile medicale din județ. Unitatea are 20 de paturi si este dotata cu toata aparatura necesara.

Personalul medical care va deservi acest centru provine din rândul cadrelor angajate la Spitalul de boli infecțioase și care, în acest moment, este detașat în spitalele din județ.

Cât despre Spitalul de Boli Infecțioase , cel care a ars pe 1 octombrie 2021 și unde șapte oameni au murit pe loc, iar alți cinci în spitalele la care au fost transferați, acesta mai are așteptat până se va redeschide. Spitalul de Boli Infecțioase din Constanta era singura unitate din județ care trata cazurile grave si foarte grave de infecție cu SARS COV2. Unitatea medicală principală s-ar putea deschide…în martie.

Reluarea activității Spitalului de Boli Infecțioase este mai mult decât necesară în condițiile în care suntem în plin val 5 de răspândire a bolii, iar incidenta in municipiul Constanta a depășit 25 la mia de locuitori.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…