Sprijin pentru performanța școlară

„90 de studenți de anul întâi de la Universitatea Maritimă din Constanța, Facultatea de Electromecanică Navală au primit tablete și accesorii de ultimă generație pentru prevenirea abandonului școlar. Studenții beneficiază de ateliere IT, cursuri remediale, coaching și consiliere și vizite în Portul Constanța pentru a fi motivați să-și continue studiile.”

Am stat și noi de vorbă cu 2 dintre studenții pe care dascălii îi sprijină să își încheie studiile superioare.

Radu este student, în anul întâi la Electromecanică Navală. Este un domeniu deloc ușor, dar ambiția lui este mare. Face naveta de la Lazu și ca să își poată plăti studiile s-a angajat livrator. El duce mâncare caldă la ușa birourilor și reședințelor în fiecare zi, după ce termică cursurile. Ziua lui începe la 8 dimineața și se termină seara, aproape de 10. Notele, în schimb, sunt mici la cursuri, pentru că nu are timp de învățat, dar Aateaptă cu nerăbdare clipa când va naviga.

Ana este studenta a facultății de marină. Visul ei este să ajungă profesor universitar, dar până la finalizarea facultății își câștigă proprii bani. Este operator de introducere, validare și prelucrarea datelor, iar la facultate, notele ei nu sunt mai mici de 8.

Este al 3-lea an la rând în care Universitatea Maritimă din Constanța vine în sprijinul studenților predispuși la abandon școlar. Până acum, 21 de studenți au intrat în posesia acestor tablete, ce îi vor ajuta să păstreze mai ușor legătura cu profesorii.

Sprijinul adus studenților îi încurajează nu doar să continue facultatea, ci și să reușească să obțină rezultate mai bune. Anul trecut, pandemia a crescut rata promovabilității studenților până la 87%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

O nouă organizație pentru promovarea orașului

Vom avea o nouă structură pentru promovarea destinației de vacanță Constanța – Mamaia. Aut…