marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Stadionul Farul din Constanţa va fi reconstruit, a anunţat primarul Vergil Chiţac

Stadionul Farul din Constanţa va fi reconstruit, a anunţat primarul Vergil Chiţac

de Redacția Dotto
Stadionul Farul din Constanţa va fi reconstruit

Primarul oraşului Constanţa, Vergil Chiţac, a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că stadionul Farul va fi reconstruit, în următoarele două luni urmând a fi finalizat studiul de fezabilitate.

Eu şi primăria suntem angajaţi întru totul, vom reconstrui stadionul, acum suntem în stadiul studiului de fezabilitate care se va termina în curând, în două luni. Apoi vom merge la Compania Naţională de Investiţii să facă proiectul şi licitaţia şi sunt convins că vom găsi şi acolo înţelegere. Eu ca primar voi face tot ceea ce depinde de mine ca echipa Farul să joace pe noul stadion cât mai curând şi ca echipa Farul să o atingă nivelul de performanţă pe care şi l-a propus„, a declarat Vergil Chiţac.

Edilul a afirmat că noua arenă va avea o capacitate de 18.000 de spectatori.

După ce va fi gata acest stadion trebuie să şi producă bani, şi căutăm cele mai bune soluţii pentru ca ulterior să producă banii. M-am întâlnit şi cu Ciprian Marica şi cu Gheorghe Hagi să discutăm povestea asta. Constanţa merită să aibă un stadion şi ne vom implicat mai mult decât în a construi un stadion.

Stadionul nou se construieşte în zona în care este stadionul vechi, puţin deplasat în spate. Sigur că actualul stadion se va demola, nu poate fi folosit nimic de pe actualul stadion. Stadionul a fost preconizat iniţial pentru 15.000 de locuri, aşa am primit prefezabilitatea, acum discutăm şi i-am convins pe cei care fac studiul să aibă 18.000 de locuri„, a completat primarul Vergil Chițac.

Noua echipă care a rezultat din fuziunea cluburilor Farul Constanţa şi Viitorul va disputa meciurile din Liga I din viitorul sezon pe stadionul din Ovidiu.

Vergil Chiţac a precizat că este cea mai fericită zi a fotbalului constănţean, odată cu fuziunea dintre Farul Constanţa şi FC Viitorul:

Azi e solstiţiu, se spune că este Ziua Soarelui, dar este şi ziua Farului, pentru că se naşte noul club de fotbal Farul Constanţa. Constanţa şi constănţenii au nevoie de Farul. Farul are nevoie de Liga I, şi Liga I are nevoie de Farul. Este un club simbol al României şi este un adevărat reper al societăţii constănţene. Este cea mai fericită zi a fotbalului din Constanţa, de foarte multă vreme încoace, şi totul se datorează lui Gică Hagi, Ciprian Marica şi Gică Popescu care au fost înţelepţi şi şi-au unit forţele„.

Fostul fotbalist Tiberiu Curt, care va ocupa funcţia de vicepreşedinte al clubului constănţean, a afirmat că este un moment istoric pentru fotbalul constănţean.

Eu am crescut în cadrul acestui club. Astăzi suntem martorii unui eveniment deosebit, un proiect de mare amploare şi ne-am dori să fie de mare succes. Sunt emoţionat să văd aici idolii copilăriei mele, suntem mândri, e un moment istoric. La academia de juniori vom avea în jur de 800-900 de copii care vor avea cele mai bune condiţii de pregătire. Mă bucur că fac parte în acest proiect, din această echipă. Sunt convins că vom avea succesul pe care ni-l dorim şi că împreună vom fi mai puternici„, a afirmat Curt.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a afirmat că fotbalul constănţean avea nevoie de experienţa unor oameni precum Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu:

Acest moment istoric este făcut de oameni care au scris istorie pentru fotbalul românesc, care înseamnă enorm pentru noi şi care vor însemna de acum încolo mult mai mult decât au fost până acum. Nu prea ţinem cont de experienţa unor oameni care au scris istorie pentru fotbalul românesc, nu se poate să mergem în continuare pe acelaşi principiu fără să se ţină un cont de valoarea lor de experienţa lor.

Eu trebuie să duc la îndeplinire nişte deziderate care îmi aparţin în calitate de conducător al acestui judeţ în aşa fel încât să scriem istorie de acum încolo, cu o singură echipă. Este un vis pe care îl au foarte mulţi suporteri ai Constanţei, să facem o singură echipă. Vreau să vă asigur de suportul nostru necondiţionat astfel încât să existe o singură echipă, o singură galerie, să fim mândri de ei şi de judeţul nostru„.

Mihai Lupu a afirmat că speră ca bugetul noului club să fie asigurat de autorităţi împreună cu mediul privat.

Au fost foarte multe piedici ca în judeţul Constanţa să nu se construiască, să nu se facă nimic. Cel mai rău lucru este să pui piedici, să nu laşi pe alţii să se dezvolte. Un element foarte important este să avem o strategie de dezvoltare durabilă şi în sport şi cel mai important eveniment a fost că am reuşit să adunăm toţi oamenii care la nivelul judeţului Constanţa spun ceva.

E foarte important să aducem şi lumea de afaceri lângă noi, pentru că fără ei nu o să reuşim să facem lucrul ăsta. Cred că acest proiect va genera o emulaţie care să dea bugetul necesar pentru performanţa acestui club„, a mai spus Mihai Lupu.

Gruparea de fotbal din Liga I FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat, echipa din primul eşalon urmând să se numească Farul Constanţa şi să fie condusă de antrenorul Gheorghe Hagi, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele noii entităţi, Gheorghe Popescu.

În noua organigramă, postul de preşedintele al clubului Farul Constanţa este ocupat de Gheorghe Popescu, iar cel de vicepreşedinte de Tiberiu Curt. Clubul Farul are trei acţionari: Gheorghe Hagi, Ciprian Marica şi Zoltan Iasko.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult