Reacţii minore după vaccinarea împotiva COVID-19
HomeActualitateStatistică îmbucurătoare, reacţii minore la vaccinul Pfizer
Actualitate - Breaking news - 3 săptămâni în urmă

Statistică îmbucurătoare, reacţii minore la vaccinul Pfizer

Potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia vaccinărilor din ziua de 31 decembrie a.c., ora 17.00, este:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 4623.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 10.289.

3. Număr de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 9 reacţii comune şi minore, dintre care:

– 0 reacţii de tip local;

– 9 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie).

4. Număr de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 26 reacţii comune şi minore, dintre care:

– 4 reacţii locale cu durere la locul injectării;

– 22 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea Prim-ministrului.

www.vaccinare-covid.gov.ro

2 comentarii

  1. Ingrijorarea nu e pentru efectele adverse locale sau generale la nivelul centrelor. Ingrijorarea e pentru efectele adverse de peste 1 an. Sau peste 2 sau 5 ani, avand in vedere ca el nu a avut timp sa fie testat dar se joaca de-a genetica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

CIA: demisie la vârf

CIA a anunţat, pe contul de Twitter, demisia directoarei, care a transmis că „a fost…