Home Sport „Stejarii” sunt cu gândul la Cupa Mondială
Sport - marți 2 februarie 2021

„Stejarii” sunt cu gândul la Cupa Mondială

"Stejarii" sunt cu gândul la Cupa Mondială

Triști că nu joacă meciul cu Belgia, „Stejarii” sunt cu gândul la Cupa Mondială. Jucătorii naționalei de rugby au primit cu mâhnire vestea amânării, pentru a treia oară, a meciului cu Belgia, dar văd partea plină a paharului: au petrecut timp și au pregătit meciurile din martie, atunci când iau startul în preliminariile Cupei Mondiale din 2023.

„Stejarii” erau gata de duelul cu belgienii, dar pandemia de Coronavirus le-a dat, din nou, planurile peste cap. Adversarii nu au primit permisiunea de a părăsi țara, astfel că meciul de la Craiova, din 7 februarie, nu se mai joacă. Cu echipa completată de rugbyștii care activează în Franța, naționala României s-a pregătit două săptămâni, iar dezamăgirea a fost mare.

” Ne-a dat peste cap această decizie de a nu mai juca meciul cu Belgia, sper ca Rugby Europe să ne dea un avantaj, să nu înghețe anul și să nu terminăm pe un loc care nu ne reprezintă” –

” Este frustrant să te pregătești de 3 ori și să nu joci…Este bine, totuși, că am petrecut timp împreună în perspectiva meciurilor care vor urma, din luna martie!”

„Stejarii” nu pot trece peste ratarea prezenței la Mondialul din Japonia, din 2019, și spun că toată energia lor se îndreaptă către turneul final din Franța. 2023. Meciurile de calificare bat la ușă: sunt programate începând cu luna martie 2021.

” Tot timpul sunt așteptări mari, faptul că am ratat Cupa Mondială este o dezamăgire, avem presiunea acelui eșec și trebuie să demonstrăm că totul a fost doar o greșeală pe care nu o vom mai repeta. Ar fi o mare mândrie să joc la Cupa Mondială din Franța, sunt român, am inimă de român și îmi doresc să duc mai departe frunza de stejar” –

” Încercăm să pregătim cât mai bine campania de calificare la Cupa Mondială din Franța, pentru asta tragem tare cu toții. Sper să fim prezenți în Franța” –

Pregătirea pentru Cupa Mondială cere sacrificii enorme, iar rugbyștii nu s-au dat la o parte din a le face. De multe ori au pus sportul și naționala pe primul plan, în detrimentul familiei.

„Cel mai mare sacrificiu l-am făcut atunci când am lipsit de la nașterea primului copil…Ne pregăteam pentru Cupa Mondială din 2019, unde, din păcate, nu am ajuns. A fost un moment greu pentru mine atunci”

„Stejarii” au așteptat cu sufletul la gură finalizarea lucrărilor la stadionul „Arcul de Triumf”, casa rugbyului românesc. Acum că arena de cinci stele este gata, jucătorii sunt nerăbdători să debuteze pe noul stadion.

„Este foarte frumos și sperăm să inaugurăm stadionul cu un meci de rugby, așa cum este normal, pentru că este casa rugbyului românesc. Este comparabil cu cele din Franța. Chiar superior unora de acolo”

„Stejarii” pot ajunge la Cupa Mondiala din 2023 prin intermediul Rugby Europe Championship. Astfel, primele două clasate in această competiție, în martie 2022 (clasament cumulat tur 2021 – retur 2022), vor obține calificarea directă la Cupa Mondială din Franța, ocupanta locului trei urmând să participe la turneul de calificare din noiembrie, tot din 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Petrecere-surpriză pentru Claudia Nechita

Singura pugilistă care va reprezenta România la Olimpiadă, Claudia Nechita, a avut parte d…