Stelian Ion a primit avizul pentru Ministerul Justiției
HomeActualitateStelian Ion a primit avizul pentru Ministerul Justiției
Actualitate - Breaking news - Politică - 3 săptămâni în urmă

Stelian Ion a primit avizul pentru Ministerul Justiției

Stelian Ion a fost avizat favorabil pentru Ministerul Justiției cu 41 de voturi pentru  și 26 împortivă. Printre prioritățile lui Stelian Ion se numără desființarea SIIJ. De asemenea, vrea regivoreze lupta împotriva corupției.

Avocat, aflat la al doilea mandat de deputat USR, Stelian Ion îi va lua locul lui Cătălin Predoiu în funcţia de ministru al Justiţiei. 

Stelian Ion:

Desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost o chestiune dezbătută ani de zile. Am ajuns la concluzia că cea mai bună soluție este desființarea acestei secții, dar nu în ideea de a crea imunitate pentru magistrați, să fie foarte clar… în ideea de a nu exista un mecanism de intimidare sau poate de protejare a unor magistrați și de a exista eficientă pe această zonă”, a spus Stelian Ion. 

Stelian Ion a mai precizat după ce a primit aviz pozitiv că „magistrații, din momentul în care va fi desființată această secție, nu vor fi scutiți de a răspunde atunci când greșesc. Nici crearea acestei secții nu a fost o soluție bună și s-a dovedit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

VIDEO. A început etapa a doua de vaccinare, la Constanța

A început etapa a doua de imunizare anti-Covid, la Constanța! Căminul de bătrâni este prim…