vineri, 24 mai, 2024
Home Actualitate Stelian Ion a primit avizul pentru Ministerul Justiției

Stelian Ion a primit avizul pentru Ministerul Justiției

de Redacția Dotto
Acest conținut a fost arhivat. Este posibil să nu mai fie relevant.

Stelian Ion a fost avizat favorabil pentru Ministerul Justiției cu 41 de voturi pentru  și 26 împortivă. Printre prioritățile lui Stelian Ion se numără desființarea SIIJ. De asemenea, vrea regivoreze lupta împotriva corupției.

Avocat, aflat la al doilea mandat de deputat USR, Stelian Ion îi va lua locul lui Cătălin Predoiu în funcţia de ministru al Justiţiei. 

Stelian Ion:

Desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost o chestiune dezbătută ani de zile. Am ajuns la concluzia că cea mai bună soluție este desființarea acestei secții, dar nu în ideea de a crea imunitate pentru magistrați, să fie foarte clar… în ideea de a nu exista un mecanism de intimidare sau poate de protejare a unor magistrați și de a exista eficientă pe această zonă”, a spus Stelian Ion. 

Stelian Ion a mai precizat după ce a primit aviz pozitiv că „magistrații, din momentul în care va fi desființată această secție, nu vor fi scutiți de a răspunde atunci când greșesc. Nici crearea acestei secții nu a fost o soluție bună și s-a dovedit.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult