vineri, 24 mai, 2024
Home Breaking news Stelian Ion: este necesară o nouă strategie anticorupţie

Stelian Ion: este necesară o nouă strategie anticorupţie

de Redacția Dotto
Stelian Ion: este necesară o nouă strategie anticorupţie
Acest conținut a fost arhivat. Este posibil să nu mai fie relevant.

Joi, într-o conferinţă de presă, Ministrul Justiţiei a afirmat că trebuie adoptată o nouă strategie anticorupţie pentru că cea existentă a expirat, precizând că există multe proiecte bine lucrate în minister, dar că doreşte să aibă o abordare personală în privinţa acestora. El a precizat că DIICOT trebuie întărit din punct de vedere logistic şi al resurselor umane.

Stelian ION:

Avem o problemă mare şi pe corupţie şi a expirat acea strategie naţională anticorupţie. Ea va fi evaluată şi în urma acestei evaluări va trebui să adoptăm o nouă strategie anticorupţie, la fel şi strategia de combatere a infracţionalităţii de crimă organizată.

Sunt lucruri lucrate în minister, majoritatea sunt foarte bine lucrate, le vom prelua, dar, aşa cum v-am dat exemplul proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ, am abordare personală asupra acestor lucruri şi vreau să le trec şi prin filtrul nostru. Vom reevalua aceste strategii în noua echipă”.

DIICOT-ul trebuie întărit. Este foarte clar că are nevoie de această întărire şi în programul de guvernare există prevăzută această întărire din punct de vedere logistic şi al resurselor umane”.

El crede că este nevoie de o bună colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne şi consideră că s-ar impune directa subordonare a poliţiştilor judiciari către procurori.

Este foarte important să avem o colaborare bună cu Ministerul Afacerilor Interne, cu poliţiştii. Tot în programul de guvernare am abordat subiectul care de multe ori a fost evitat, dar care este solicitat de magistraţii procurori de peste 10 ani, e vorba de ideea directei subordonări a poliţiştilor judiciari către procurori, să existe o subordonare a poliţiştilor în raport cu Parchetul şi să nu mai existe subordonare nici măcar de natură administrativă cu organele de poliţie. Este o chestiune sensibilă, dar o voi aborda pentru că este solicitată de procurori şi este foarte bine ca aceste echipe formate din procurori şi poliţişti, de foarte multe ori poliţiştii sunt cei care duc greul anchetei şi fac cele mai multe acte de cercetare penală şi atunci colaborarea aceasta trebuie să fie perfectă şi să nu fie niciun fel de interferenţe. Voi avea o discuţie cu ministrul MAI pe aceste chestiuni”, a transmis Stelian Ion.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult