STEFAN CEL MARE

Strada Ștefan cel Mare este un șantier încă de astă vară.

După mai multe lucrări de reabilitare a rețelelor de utilitate publică din subteran, acum au început și lucrările de modernizare a aleii pietonale.

Vor fi instalate mobilier urban și fântâni arteziene, vor fi amenajate spații verzi, vor fi iluminate trotuarele, se vor amenaja piste pentru biciclete și treceri de pietoni și vor fi modernizate și stațiile de transport public.

După efectuarea lucrărilor la conductele de apă și cele termice, a venit rândul Primăriei să lucreze pe strada Ștefan cel Mare pentru proiectul Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța.

Cu mare întârziere însă. Deși contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat la începutul verii, lucrările au început efectiv abia pe 21 octombrie.

Constănțenii au făcut slalom printre lucrări toată vara și vor continua să o facă și pe parcusul anului viitor, iar mulți dintre ei nu înțeleg de ce lucrările durează atât de mult.

Administrația locală, pe de altă parte cere constănțenilor să aibă răbdare și promite revoluție urbană. Traseele pietonale pe Ștefan cel Mare vor fi extinse pe o suprafață de aproximativ 15.800 de mp.

În centrul orașului vor apărea și fântâni arteziene, mai multe spații verzi, dar și mobilierul urban inteligent. În cadrul aceluiși proiect de 90 de milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, pe bd. Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân vor fi amenajate benzi unice pentru transport și piste pentru biciclete, iar stațiile de autobuz vor fi modernizate. Termenul de finalizare a lucrărilor este ianuarie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

În așteptarea lui Moș Nicolae

Cu emoții și încredere că îi va vizita și anul acesta, mii de copii l-au așteptat noaptea …