nato

Securitatea României și a regiunii Mării Negre a fost analizată zilele acestea de mai mulți comandanți ai fortelor armate NATO, care s-au întâlnit pentru manevre și planificări de luptă, menite să descurajeze orice atac pe teritorul țării noastre. Sunt lideri militari, care au analizat geografia și relieful țării și au identificat zonele în care suntem slabi apărați. NATO a decis astfel unde va trimite rapid forțe de intervenție în cazul unui război la Marea Neagră sau în Estul Europei.

Planificatorii NATO au zburat timp de câteva săptămâni deasupra granițelor estice și au analizat și din aer, dar și de la sol geografia câmpurilor de război. Au pus apoi concluziile pe hârtie și au verificat ce unități de interventie are România în fiecare regiune.

Americanii vor să știe câte unități militare sunt pregătire să intre rapid în luptă și ce lipsuri ar trebui să suplinească armate aliate NATO, să afle dacă avem aceleași strategii de război și cât de bine se vor înțelege forțele armate aliate în caz că trebuie să actioneze imediat. Prin analize de acest fel, NATO înţelege clar capacităţile, limitările şi oportunităţile Aliaţilor.

Exercițiul derulat de NATO se numește Nato Blue Print și este condus de Flota a 6-a Americana în Europa. Rolul lui este să descopere capacităţile operaţionale naţionale combinate, precum şi să descopere vulnerabilitățile și oportunitățile pe care le oferă teritoriul României și Bulgariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vești proaste de la brutari. Pâinea, mai scumpă

Vești proaste de la brutari. Pâine s-a scumpit deja cu peste 10 la sută, iar prețul va con…