Stridii de Pacific, în Marea Neagră

Stridii de Pacific, în Marea Neagră. Descoperirea i-a uimit pe biologi, care spun însă că scoicile s-au acomodat bine și încep să se reproducă. Nu este exclus așadar, ca stridiile care s-au acomodat atât de bine la noi să ajungă și în bucătăriile restaurantelor de lux de la malul mării.  

Sofisticată, rafinată și foarte scumpă, apreciată atât pentru gust, cât și pentru proprietățile sănătoase, stridia de Pacific bate, de departe, toate speciile autohtone de scoici, care ajung în farfuriile turiștilor. Este nu doar gustoasă, ci și rentabilă din punct de vedere economic, spun specialiștii, care subliniază că stridiile de Pacific cresc și se înmulțesc mult mai repede ca celelalte specii similare.  

Specialiştii spun că exista si specii invadatoare care creează dezechilibre în Marea Neagră. Un exemplu este o meduză descoperită acum 30 de ani, care s-a hrănit cu crustacea mici, icrele și larvele peștilor, determinând reducerea numărului de vieţuitoare din Marea Neagră.

Stridia de Pacific nu este însă în pericol spun biologii marini.

Chiar dacă populația de stridii de Pacific este încă mică în Marea Neagră, specialiștii sunt optimiști și spun că odată ce s-au acomodat bine, stridiile vor începe rapid să se reproducă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Patru clădiri emblematice din Constanța sunt puse în lumina…promovării

Patru clădiri emblematice din Constanța, iluminate arhitectural începând cu ziua de aniver…