marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Studenți străini la Academia Navală

Studenți străini la Academia Navală

de Redacția Dotto
Academia Navală

Premieră la Academia Navala Mircea cel Bătrân din Constanța! 60 de studenți străini vor descoperi tainele navigației alături de colegii români, sub atenta îndumare a profesorilor celei mai prestigioase unități de învățământ superior de marină militară din țară. Astăzi au fost prezenți la deschiderea noului an universitar, unde au facut și primii pași de defilare.

Distanța a fost cuvântul de ordine la ceremenia de deschidere a anului universitar de la Academia Navală. Și bobocii și părinții lor au fost nevoiți să respecte condițiile de pandemie și au purtat măști pe toată durata ceremoniei. Chiar și așa emoțiile s-au văzut însă cu ochiul liber.

70 de tineri au ales să îmbrace haina militară. Sunt înalți, curajoși și plini de speranțe. Visează ca în anii următori să cucerească cât mai multe dintre mările și oceanele lumii și să ne apere granițele maritime. Astăzi au dat cu încredere onorul în fața profesorilor lor.

Alături de bobocii români, în următoatele șase luni la Academia Navală vor studia și 60 de studenți străini. Vin din Lituania, Polonia și Bulgaria. Recunosc că până și pașii de defilare sunt diferiți în România dar, chiar și așa, au încredere că se vor adapta repede rigorilor militare din țara noastră.

Și-au propus să învețe și limba română și să descopere și orașul de la malul mării.

Din cauza pandemiei de COVID-19, la Academia Navală cursurile se vor derula și anul acesta în sistem hibrid.

“Anul acesta vom incepe scoala asa cum s estie in conditii de pandemie, de restrictii pentru sectia militara pentru ca studentii sunt testati si vaccinati 95%, vor avea acticvitatile laborator fata in fata iar cei d ela civil, hibrid, cursuri on line si seminarii fata in fata. Se anunta inca un an dificil, mai dificil ca anul trecut studentii civili vaccinati nu sunt multi, undeva la 40%, cu toate acestea speram s amentinam ptr cat mai mult timp invatamantul in formatul propus.”

În anul universitar 2021 – 2022, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” sunt înscriși 1.411 studenți la programele de licență, 380 militari și 1031 civili.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult