energia verde

Ridicarea restricțiilor și a stării de alertă aduce studenții înapoi în bănci. Cei de anul întâi au ocazia să își vadă profesorii și colegii pentru prima oară față în față.

Profesorii spun că va mai dura însă până să se organizeze ca la carte și să îi poată primi în sălile de clasă pe toți cursanții. Cel puțin săptămâna aceasta cursurile se vor derula în continuare în format hibrid.

Renunțarea bruscă la restricții și revenirea la normalitate nu a permis universităților să se organizeze din timp, astfel că Senatul unora dintre ele a decis că pentru încă o perioadă cursurile se vor derula hibrid. Și din clase, dar și online. Este și cazul Universității Martime Constanța.

Studenții de anul I de la UMC au avut ocazia să își întâlnească pentru prima dată profesorii în sălile de clasă. Deși pic dați peste cap de orele matinale la care încep acum cursurile, mulți se bucură că din online, cursurile s-au mutat în aula universității. Sunt bucuroși că își cunosc colegii și profesorii și cred că se vor putea adapta rapid.

Faptul că masca este păstrată cu titlu de recomandare și nu mai este obligatorie ca până acum a relaxat și atmosfera de la cursuri.

De la începutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate 111.498 de îmbolnăviri cu COVID-19 în județul Constanța. 2.479 de persoane dintre cele pozitive au pierdut, din păcate, lupta cu boala.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…