Studenții Universității Maritime din Constanța discută astăzi cu rectorul Universității Politehnica din București. Aceștia se opun unei posibile desființări a Universității Maritime

Studenții Universității Maritime din Constanța se întâlnesc astăzi, 16 noiembrie 2022, cu Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București (UPB), după ce presa din Constanța a anunțat negocieri de fuziune între Universitatea Maritimă și Politehnica București. Potrivit unui comunicat, solicitarea conducerii UPB a fost ca presa să nu fie prezentă la eveniment, iar dezbaterea să se realizeze cu ușile închise.

„E un moment oportun ca tot ceea ce înseamnă produs al universității să facă front comun și să transmită într-o singură voce dorința acestora: NU desființării Universității Maritime din Constanța!”, scriu studenții.

Redăm comunicatul integral:

Studenții Universității Maritime din Constanța sunt chemați la discuții cu rectorul UPB, cu ușile închise

Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța (LSUMC) face cunoscut opiniei publice faptul că, în cursul zilei de ieri, 14 noiembrie a.c., președintele organizației, a fost invitat de către președintele Senatului Universității, pentru discuții referitoare la evenimentele din ultimele zile.

A fost purtată o discuție telefonică și cu rectorul UPB, Mihnea Costoiu, care a acceptat să se prezinte la o dezbatere cu studenții Universității Maritime din Constanța mâine, 16.11.2022, în Aula Gavrilă Rican, sala pe care studenții din `90, într-un context oportun, au ocupat-o pentru a își croi un nou viitor, atât lor cât și generațiilor următoare, punând bazele a ceea ce înseamnă UMC astăzi.

Solicitarea conducerii UPB a fost ca presa să nu fie prezentă la eveniment, iar dezbaterea să se realizeze cu ușile închise.

La întâlnirea de mâine (16 noiembrie – n. red.) sunt așteptați atât studenții universității, cât și absolvenți și membrii alumni ai organizației studențești.

E un moment oportun ca tot ceea ce înseamnă produs al universității să facă front comun și să transmită într-o singură voce dorința acestora: NU desființării Universității Maritime din Constanța!

”Îmi doresc ca studenții universității să fie prezenți, dar și activi la discuția de mâine, să să vină înarmați cu întrebări referitoare la posibilul lor viitor, dar în același timp să folosească cu încredere filtrul propriei conștiințe, pentru a nu se lăsa convinși sau manipulați, de oameni cu experiență, că ceea ce cred ei este eronat.

Dragi colegi, vă îndemn să analizați în detaliu și cu atenție sporită informațiile la care aveți acces, dar și pe cele prezente în spațiul media, pentru a vă crea o imagine de ansamblu despre fenomenul pe care îl experimentăm.” – a declarat Andrei – Ștefan CAȚĂR, președintele LSUMC”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Farul Constanța – Universitatea Craiova, pe arena lui Hagi

O nouă partidă pentru „Marinarii“ Farul Constanța. După o victorie obținută în deplasare c…