vineri, 24 mai, 2024
Home Actualitate Studiu: Femeile decid destinația de vacanța. În aproape 60% din familiile care merg pe litoralul românesc, femeile se ocupă de rezervare

Studiu: Femeile decid destinația de vacanța. În aproape 60% din familiile care merg pe litoralul românesc, femeile se ocupă de rezervare

de Redacția Dotto

În spatele unei vacanțe reușite stă întotdeauna… o femeie. Cel puțin așa relevă un studiu realizat de cel mai mare touroperator pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră, litoralulromânesc.ro.

Acesta a dezvăluit că femeile au un rol crucial în organizarea și planificarea vacanțelor, fiind arhitectele a ceea ce face ca o vacanță să fie cu adevărat memorabilă.  

Cercetarea a scos la iveală faptul că femeile au o atenție deosebită pentru bugetul de vacanță al familiei. Ele caută oferte atractive, pachete turistice complete și modalități de a obține cele mai bune servicii la costuri accesibile. În 59,57% din familiile și cuplurile care au rezervat un sejur în stațiunile românești de litoral în sezonul 2022-2023, femeile au ales destinaţia de vacanţă şi tot ele au făcut o solicitare agenției de turism și au rezervat hotelul. Din totalul rezervărilor, 40,43% au fost făcute de bărbaţi.

Același studiu arată că 8,71% dintre turiștii care au achiziționat un pachet turistic la mare în sezonul 2022-2023 au peste 65 de ani și au făcut o rezervare 100% online. Este un efect al pandemiei, care i-a determinat și pe cei mai în vârstă să se familiarizeze cu internetul, să facă nu doar cumpărături online, ci și rezervări de vacanțe transmite reprezentantul Litoralulromanesc.ro. U

Un studiu anterior realizat de același touroperator evidențiază faptul că aproape 36% dintre turiștii care aleg stațiunile autohtone de la Marea Neagră sunt din București, urmați în top trei de vizitatori din județele Prahova și Cluj.

Vă redăm mai jos comunicatul integral:

Un studiu realizat în rândul familiilor și cuplurilor care își rezervă un sejur pe litoralul românesc relevă faptul că femeile sunt cele care decid atât destinația de vacanță, cât și detaliile pachetului turistic, cum ar fi unitatea de cazare, regimul de masă sau facilitățile incluse.

Datele analizate de Litoralulromanesc.ro, cel mai mare touroperator pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră, arată că în 59,57% din familiile și cuplurile care au rezervat un sejur în stațiunile românești de litoral în sezonul 2022-2023, femeile au ales destinaţia de vacanţă şi tot ele au făcut o solicitare agenției de turism și au rezervat hotelul. Din totalul rezervărilor, 40,43% au fost făcute de bărbaţi.

„Concluzia este cât se poate de clară: doamnele decid unde se merge în vacanță, stabilesc care e hotelul potrivit și ce alte servicii mai trebuie să conțină pachetul turistic. De-a lungul anilor, am observat că bărbații, atunci când ne contactează pentru a solicita informații despre sejururi, nu iau decizia de cumpărare înainte de a se consulta cu partenerele lor. Această situație este cu atât mai evidentă când e vorba despre familii cu copii, unde, în majoritatea cazurilor, mamele se preocupă să găsească hotelul potrivit”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

De altfel, potrivit datelor colectate de Litoralulromanesc.ro, principala categorie de turiști care alege stațiunile de la Marea Neagră ca destinație de vacanță, respectiv 68% din total, este formată din familii. Următoarea categorie e reprezentantă de cupluri, 22% din total.

În ceea ce privește clasamentul pe criteriul „vârstă”, 41,9% dintre turiștii care aleg litoralul autohton au vârste cuprinse între 25 și 44 ani, urmați de cei din segmentul de vârstă 45-54 ani, care reprezintă 28% din total. Pe locul trei se află seniorii din categoria de vârstă 55-64 de ani, respectiv 12%.

„Interesant este faptul că un procent de 8,71% dintre turiștii care au achiziționat un pachet turistic la mare în sezonul 2022-2023 au peste 65 de ani și au făcut o rezervare 100% online. Putem presupune că este un efect al pandemiei, care i-a determinat și pe cei mai în vârstă să se familiarizeze cu internetul, să facă nu doar cumpărături online, ci și rezervări de vacanțe”, adaugă reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

Un studiu anterior realizat de touroperator evidențiază faptul că aproape 36% dintre turiștii care aleg stațiunile autohtone de la Marea Neagră provin din București, următoarele două locuri din Top 3 fiind ocupate de județul Prahova, cu 5,92%, și de județul Cluj, cu 5,27% din total.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult