Surprize de la CFR: cursa Braşov - Bucureşti - Constanţa în 4 ore!
HomeNewsSurprize de la CFR: cursa Braşov – Bucureşti – Constanţa în 4 ore!
News - luni 14 decembrie 2020

Surprize de la CFR: cursa Braşov – Bucureşti – Constanţa în 4 ore!

Tomis Express, călătorie de 4 ore până la munte. Un tren al CFR Călători a reușit să ajungă de la Brașov la Constanța în doar 4 ore și 10 minute, un record „absolut” în ceea ce privește durata călătorie pe această rută, a anunțat Ministerul Transporturilor. Noua garnitură de tren este compusă din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 și vagon restaurant.

Trenul “Tomis Expres” a parcurs distanța de 391 km între Brașov – București – Constanța în 4 ore și 10 minute, un record absolut în ceea ce privește durata călătorie pe această rută, a anunțat Ministerul Transporturilor. În mod normal, o garnitură care merge în regim InterRegio pe distanța Constanța-Brașov, parcurge cei 391 dekm în 5 h și 20 de minute. Un atu al noului tren ”Tomis Expres” este acela că oprește doar în gările din Constanța, București, Predeal (unde stă doar un minut) și Brașov. Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanței Brașov – București în doar 2h și 07′. Viteza maximă de circulație a fost de 160 km/h, iar viteză medie de peste 100 km/h. Acest nou serviciu ”premium” se adresează atât mediul de business din cele trei municipii, cât și călătorilor care se deplasează în scop turistic atât în zona montană cât și în stațiunile de pe litoral.

Un comentariu

  1. Articol pentru prosti! Da si orarul sa vedeti ca nu e decat pentru la vara pentru cei ce vor sa vina la mare. Cine- prostul sa vrea sa ajunga la munte la ora 22 si sa plece de la munte la 7 dimineata? doar semnatarul articolului!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Casa Embiricos, pe punctul de a se prăbuși

Casa Embiricos din Constanța se degradează pe zi ce trece! Clădirea e ca o bombă cu ceas p…