Târg de oferte pentru viitorii liceeni

Peste 70 de licee își prezintă, la Constanța, oferta educațională. “Alegeți drumul corect” este îndemnul profesorilor, care le-au prezentat elevilor, astăzi, și oferta de burse, dar și posibilitatea de a studia în sistem dual.

Absolvenții școlilor generale au la dispoziție două zile pentru a studia ofertele și a decide ce liceu li se potrivește mai bine.

Zeci de elevi de clasa a 8-a au trecut astăzi pragul Sălii Sporturilor din Constanța, unde se desfășoară Târgul Educațional “Alegeți drumul corect”. Aceștia s-au oprit să stea de vorbă cu elevii și profesorii de liceu, care își promovau unitățile de învățământ, și, după ce au analizat bine oferte educaționale, au tras și primele concluzii.

Pentru a-i atrage pe elevii de gimnaziu către liceele pe care le reprezintă, cei care și-au prezentat oferta educațională au adus la târg numeroase diplome și fotografii cu activitățile din liceu și au prezentat în detaliu și oferta de burse.

La Târg sunt prezente până mâine peste 70 de licee din tot județul Constanța.

Anul viitor, în Constanța vor funcționa 11 clase de învățământ profesional dual, mai spune inspectorul șef al ISJ Constanța. Iar cei care vor opta pentru un liceu profesional vor putea să se pregătească în diverse domenii de la mecanică și comerț, până la estetică și teologie. După finalizarea studiilor, elevii vor obține calificări profesionale, dar și locuri de muncă.

Târguri educaționale similare se desfășoară zilele acestea și în Medgidia, Mangalia, Cernavodă, Cobadin, Năvodari și Hârșova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Copiii din Constanța, polițiști pentru o zi

Sute de copii din Constanța au fost astăzi… polițiști. Inspectoratul de Poliție Jude…