Țărmul Mării Negre plin de deșeuri

Imagini dezolante pe litoral. Vântul puternic care a bătut la malul mării în ultimile zile a adus la țărm deșeurile aruncate în timpul verii de turiștii veniți în vacanță.

Specialiștii avertizează că de la an la an cantitătile de deșeuri strânse după încheierea sezonului estival de pe plajele Mării Negre sunt din ce în ce mai mari.

Marea ne-a înapoiat zilele acestea plasticele și ambalajele lăsate pe plajă în sezonul estival. Furtunile din ultimele zile au scos la iveală faptul că plajele nu sunt atât de curate precum păreau la sfârșitul verii. Realitatea este că deșeurile au ajuns în mare în urma înnisipării, iar vântul puternic le-a adus acum înapoi la mal.

Printre deșeurile aduse de mare la țărm predomină plasticul. Pet uri, pahare de cafea, tacâmuri din plastic și pungi, toate zac acum aruncate la întâmplare pe plaje . Organizațiile de mediu colectează periodic deșeurile iar de la an la an statisticile sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, atrag atenția voluntarii.

Specialiștii spun că impactul asupra mediului este unul extrem de nociv, iar cei mai afectați suntem noi oamenii, dar și mediul acvatic.

În urma colectărilor făcute de voluntarii de mediu s-a dovedit că anul trecut plaja din Constanța a fost cea mai poluată cu aproape 2000 de deșeuri strânse, urmată de plajele din Saturn și Corbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

O nouă acțiune a Farului în școli

”Marinarii” au vizitat astăzi Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ din Constanța. Prin …