sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate Temperaturi extreme pe litoral, plaje pline. Ce ne sfătuiesc medicii?

Temperaturi extreme pe litoral, plaje pline. Ce ne sfătuiesc medicii?

de Redacția Dotto

Pământul nu a mai avut parte de așa ceva de când au început măsurătorile instrumentale ale temperaturii aerului, în anii 1850, a dezvăluit săptămâna trecută Organizația Meteorologică Mondială.

A fost cea mai călduroasă săptămână de la începutul verii. Iar specialiștii spun că până la final de iulie am putea să ne confruntăm cu temperaturi nemaiîntâlnite în ultimii 120 de ani.

Pe litoral, canicula se tratează cu baie în mare, bere rece și înghețată. Nimic mai greșit spun medicii, care ne sfătuiesc să evităm expunerea la soare, în toiul zilei. În ciuda acestor avertismente, la orele prânzului toate plajele de la nord la sud sunt pline ochi.

La Mamaia, mercurul a din termometre a depășit cu mult 30 de grade, în acest weekend. Și nimeni nu a fugit de soare. Ba din contra. Toate plajele au fost pline de la primele ore ale dimineții și până seara.

La orele prânzului nimeni n-ar trebui să stea afară, dacă nu este obligat de împrejurări, spun medicii. Este momentul din zi când radiația ultraviolet este maximă, iar riscul unor arsuri solare extrem de ridicat.

Medicii dermatologi spun că e musai să folosim loţiuni şi creme cu factor mare de protecţie solară. Recomandarea este indicată în special persoanelor cu pielea deschisă la culoare.

Meteorologii anunță că valul de căldura va mai rămâne deasupra Dobrogei  câteva zile.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult