Temperaturi extreme pe litoral, plaje pline. Ce ne sfătuiesc medicii?

Pământul nu a mai avut parte de așa ceva de când au început măsurătorile instrumentale ale temperaturii aerului, în anii 1850, a dezvăluit săptămâna trecută Organizația Meteorologică Mondială.

A fost cea mai călduroasă săptămână de la începutul verii. Iar specialiștii spun că până la final de iulie am putea să ne confruntăm cu temperaturi nemaiîntâlnite în ultimii 120 de ani.

Pe litoral, canicula se tratează cu baie în mare, bere rece și înghețată. Nimic mai greșit spun medicii, care ne sfătuiesc să evităm expunerea la soare, în toiul zilei. În ciuda acestor avertismente, la orele prânzului toate plajele de la nord la sud sunt pline ochi.

La Mamaia, mercurul a din termometre a depășit cu mult 30 de grade, în acest weekend. Și nimeni nu a fugit de soare. Ba din contra. Toate plajele au fost pline de la primele ore ale dimineții și până seara.

La orele prânzului nimeni n-ar trebui să stea afară, dacă nu este obligat de împrejurări, spun medicii. Este momentul din zi când radiația ultraviolet este maximă, iar riscul unor arsuri solare extrem de ridicat.

Medicii dermatologi spun că e musai să folosim loţiuni şi creme cu factor mare de protecţie solară. Recomandarea este indicată în special persoanelor cu pielea deschisă la culoare.

Meteorologii anunță că valul de căldura va mai rămâne deasupra Dobrogei  câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…