Terapia ABA pentru persoane care sufera de autism
HomeNewsTerapia ABA pentru persoane care sufera de autism
News - 4 săptămâni în urmă

Terapia ABA pentru persoane care sufera de autism

Părinții care au nevoie de ajutor și au acasă copii cu nevoie speciale se pot înscrie anul viitor la cursurile ABA ținute de doi psihoterapeuți din Constanța. Terapia ABA este o stiinta în care se folosesc în mod sistematic diverse tipuri de proceduri care au ca scop imbunatatirea comportamentului dar si maximizarea calitatii vietii unei persoane care sufera de autism.

Terapia ABA este o terapie comportamentala care se centreaza pe o serie de principii si tehnici care au rolul de a transforma comportamentele nedorite intr-unele pozitive. Un copil diagnosticat cu o tulburare din spectrul autismului are nevoie de minim 6-8 ore de terapie ABA, timp de 7 zile pe saptamana.

Terapia va începe încă de la primele ore ale dimineții, mai exact de la trezire. Fiecare lucru pe care l-a învățat copilul va fi respectat întocmai, iar achizițiile noi vor fi repetate după același model până când vor fi învățate în orice mediu și în orice situație.

La cursuri se va discuta despre cum se pot integra copii la școală sau la grădiniță și cum pot dezvolta un limbaj pe înțelesul tuturor.

Cursurile ABA încep pe 16 ianuarie, iar la final participanții vor primi o diplomă și Cutia terapeutică ce conține jocuri educative, cărți și obiecte care ajută părinții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Ivan Patzaichin se retrage din grupul consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării

Am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect… sursa: Faceb…