miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate CASS la indemnizațiile de concediu medical, din 2024

CASS la indemnizațiile de concediu medical, din 2024

de Redacția Dotto

Începand cu anul 2024, potrivit OUG nr. 115/2023, se va datora CASS la indemnizațiile de concediu medical.

Introducere în sfera CASS 

Mai precis, Codul fiscal, art. 157 Baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor se completeaza cu un nou punct: 

v )indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Până la finalul anului 2023, CASS nu se reține din indemnizațiile de concediu medical.

Menținerea scutirii pentru anumite tipuri de concedii medciale

Rămân scutite de CASS doar persoanele fizice care se află în concedii medicale pentru incapacitate temporară de muncă, acordate în urma unor accidente de muncă sau a unor boli profesionale, în baza Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru indemnizaţiile aferente certificatelor medicale.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult