vineri, 19 aprilie, 2024
Home Actualitate Testări gratuite, de Ziua Mondială a Diabetului

Testări gratuite, de Ziua Mondială a Diabetului

de Redacția Dotto

Testări gratuite pentru depistarea diabetului. Se întâmplă în trei localități din județul Constanța din 8 noiembrie. Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, Spitalul Orășenesc Hârșova începe o campanie de testare gratuită a glicemiei și de depistare precoce a diabetului zaharat.

Astfel, cetățenii interesați se vor putea prezenta la centrele special amenajate pentru testarea glicemiei și depistarea tulburărilor de metabolism glucidic în mod gratuit, după cum urmează:

-Marți, 8 Noiembrie – Centrul Cultural Dăeni;

-Vineri, 11 Noiembrie – Centrul Cultural Gârliciu;

-Duminică, 13 Noiembrie și Luni, 14 Noiembrie – Casa de Cultură „Carsium” Hârșova.

 Persoanele interesate se vor prezenta în intervalele orare 08.00 – 10.00 și 12.00 – 14.00 și vor putea obține rezultatele rapid, imediat după determinarea glicemiei (pe glucometru) .

 Persoanele care sunt depistate cu o glicemie mare vor primi câte un aparat de glicemie gratuit pentru a se putea monitoriza. În plus, acestea vor primi sfaturi referitor la dietă și alimentație din partea voluntarilor, înainte de a fi îndrumate către un medic specialist diabetolog .

 Această campanie își propune să contribuie la conștientizarea pericolului grav pe care îl reprezintă diabetul pentru calitatea vieții și sănătatea generală, în special atunci când boala nu este diagnosticată și tratată la timp, precum și la o informare mai bună a pacientilor diagnosticati cu diabet și a publicului general cu privire la factorii de risc implicati in aparitia bolii dar si asupra complicatiilor acesteia.

 Diabetul este o afecțiune care apare din cauza nivelului crescut de glucoză din sânge. Potrivit International Diabetes Federation (IDF), una din 12 persoane suferă de această boală. Dacă diabetul este depistat la timp și numai dacă este ținut sub control, atunci speranța de viață a bolnavilor poate fi similară cu a celor sănătoase .

 Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an, pe 14 noiembrie, și este marcată la nivel internațional de toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului .

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult