energia verde

În perioada 24-25 noiembrie Universitatea Maritimă Constanța organizează cea de-a patra ediție a activității Tinerii și energia verde, dedicată studenților și elevilor constănțeni.

Activitatea are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la necesitatea unui mediu curat și încurajarea tinerilor în utilizarea surselor de energie regenerabilă.

În cadrul ediției Tinerii și energia verde, mai mulți elevi constănțeni au avut ocazia să experimenteze și să descopere importanța energiei verzi în viața noastră, ghidați de profesorii din cadrul UMC.

Elevii și studenții prezenți la eveniment au fost învățați cum să identifice amprenta de CO2 pentru diferite aplicații casnice și industriale și au aflat despre potențialul energetic din surse regenerabile: marin,solar, eolian.

La eveniment și-au anunțat prezența pe lângă studenții programului de studii Ingineria și Protecția mediului în Industrie și elevi de la Colegiul Național Pedagogic, Liceul Tehnologic C.A Rosetti, Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol, Liceul Tehnologic Gh.Duca și Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodari. Activitatea se va finaliza mâine, cu un concurs la care participanții vor putea aplica noile cunoștințe acumulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…