vineri, 14 iunie, 2024
Home Actualitate Toamna se numără… profitul

Toamna se numără… profitul

de Redacția Dotto

Toamna se numără… profitul. Cel puțin asta fac hotelierii de pe litoral. Vara s-a terminat, iar afaceriștii din turism își fac socotelile, după un sezon cu provocări generate de războiul din Ucraina și inflație galopantă.

Scumpirile în lanț ale produselor și serviciilor au dus la scăderea apetitului românilor pentru vacanțe, iar asta se traduce printr-o scădere cu 2o% a încasărilor față de 2019, anul cel mai bun pe litoral. Durata medie a unui sejur la malul mării a fost de cinci zile, iar valoarea medie pe care vizitatorii au plătit-o pentru un pachet turistic, 500 de euro pentru două persoane.

Sezonul nu a început așa cum și-ar fi dorit hotelierii. Războiul și scumpirile în lanț au făcut ca multe rezervări, în special cele early booking, să fie anulate. În clasamentul stațiunilor preferate de români, pe primul loc s-a aflat anul acesta Eforie Nord și nu Mamaia, cum se întâmpla anii trecuți. Numărul turiștilor care au ales Eforie au crescut cu 5 procente, în timp ce Mamaia a pierdut același număr de procente.

Cei mai mulți turiști la Marea Neagră au venit din București, podiumul fiind completat de județele Cluj și Iași. În top 10 mai intră județele Brașov, Timiș, Argeș, Dâmbovița, Bacău si Suceava.

Septembrie este luna care aduce la mare turiști prin Programul Litoralul pentru toți. Tarifele în această perioadă sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon. Tot luna aceasta se vor lansa și ofertele pentru sezonul estival viitor. Hotelierii promit că acestea vor fi la fel ca în 2022.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult