duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Toate pânzele sus în… engleză

Toate pânzele sus în… engleză

de Redacția Dotto

Limba engleză nu este doar limba oficială a Uniunii Europene, ci și limba mării. Pentru a-și îndeplini cu succes misiunile pe oceanele și mările lumii marinarii trebuie să stăpânească extrem de bine limba engleză maritimă. Universitatea Maritimă Constanța vine în întâmpinarea studenților cu proiectul PraC- MARENG, care îi ajută pe marinari să își dezvolte abilitățile de comunicare, prin utilizarea terminologiei maritime în limba engleză atât pe mare cât și în port. Scopul proiectului este reducerea accidentelor care apar din cauza eșecurilor de comunicare.

Navigatorii fac parte din echipaje multinaționale și, prin urmare, trebuie să aibă un limbaj comun pentru a comunica eficient, spun cadrele didactice de la Universitatea Maritimă Constanța, iar limba engleză este recunoscută de Organizația Maritimă Internațională ca „limba mării”. PRAC-Mareng de la Universitatea Maritimă Constanța este un program de învățare a limbii engleze maritime, care ține cont de experiența pe navă a fiecărui marinar și de activitățile specifice fiecărui tip de navă.

Șase parteneri din întreaga Europă s-au reunit pentru a aborda problema comunicării navigatorilor în limba engleză maritimă, cu sprijinul PRAC-Mareng, un program tip Erasmus + al Uniunii Europene. Printre parteneri se numără companii de logistică maritimă, furnizori de educație și formare, universități maritime, furnizori de educație maritimă online, companii IT și autorități publice. Programul va fi disponibil online și accesibil cu informații simple de conectare.

Programul este cu atât mai util cu cât statisticile arată că 40% dintre accidentele maritime se produc din cauza lipsei abilităților de comunicare în limba engleză maritimă ale navigatorilor care lucrează pe mare și pe uscat.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult