Iubesc marea, senzația de libertate și de zbor. Nu vorbim de sportivi de performanță, ci de câțiva copii care au transformat o pasiune într-un stil de viață. În minutele următoare vă invit să îi cunoașteți pe copiii mării și ai vântului: Ari, Eric și Simiana, trei prieteni pasionați de kitesurfing.

Străpunge apa cu viteză, folosește un val drept rampă, se aruncă în aer și face și câteva figuri artistice. Eric are 12 ani și a început să practice kitesurfing când abia învățase să meargă.

Ari, fratele său are 14 ani și este deja campion național la sărituri. Cel mai mult a sărit 8 metri în aer însă ambiția sa este să îți depășească acest record.

Purtat de vânt pe apă poate atinge viteze de până la 50 km/h.

Cei doi frați locuiesc în Capitală însă vara și-o petrec mereu la malul mării, sus pe valuri, iar de câțiva ani și-au convins și o prietenă să urce pe placă și să se lase purtată de vânt.

La Mamaia și Constanța există cinci puncte pentru kite surfing. Un curs complet și închirierea echipamentului costă până la 3000 de lei. La finalul pregătirii, cursanții primesc un certificat recunoscut peste tot în lume.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…