duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Tradițiile turco – tătare, în lumina reflectoarelor. Începe o nouă ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar

Tradițiile turco – tătare, în lumina reflectoarelor. Începe o nouă ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar

de Redacția Dotto

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România pregătește o nouă ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar.

Locuitorii Constanței și turiștii din întreaga țară sunt invitați să se alăture acestui eveniment deosebit, care își propune să celebreze tradițiile și valorile culturale ale tătarilor turco-musulmani din România. “Un adevărat promotor al valorilor identitare tătărești, dar și un mesager al multiculturalității dobrogene, festivalul își deschide an de an porțile pentru toți cei care iubesc valorile tradiționale”, transmit organizatorii.

Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, participanții vor avea ocazia să se bucure de spectacole de dansuri autentice, interpretări vocale impresionante și prezentări ale portului popular tradițional.

„De aproape trei decenii, Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar a devenit un reper al vieții culturale din județul Constanța, el desfășurându-se atât în municipiul Constanța, cât și în alte localități din județ unde trăiesc comunități mari de etnici tătari. Un adevărat promotor al valorilor identitare tătărești, dar și un mesager al multiculturalității dobrogene, festivalul își deschide an de an porțile pentru toți cei care iubesc valorile tradiționale”, spun organizatorii.

Evenimentul va avea loc în perioada 1 – 4 septembrie și este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Locația aleasă pentru festival, în inima județului Constanța, la Centrul „Jean Constantin”, oferă un cadru perfect pentru eveniment. Intrarea la spectacole va fi liberă.


S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult