Portul Constanța

Traficul record de mărfuri în Portul Constanța. 63 de milioane de tone de mărfuri au intrat și au ieșit din România prin cel mai mare port la Marea Neagră.

Cele mai tranzitate au fost cerealele, urmate de petrol, minereuri și combustibili minerali solizi. În ciuda pandemiei, cifrele arată că traficul de mărfuri din Portul Constanța nu a fost lovit de criză, ba, dimpotrivă a înregistrat o creștere de 14 %, comparativ cu anul trecut.

După 11 luni de activitate, autoritățile portuare au tras linie, iar cifrele arată mai bine ca niciodată. Romania a rulat pe cale maritimă mărfuri într-un ritm record, cifrele depășind anul acesta toate așteptările.

În ciuda pandemiei, care a înghețat multe domenii economice, importurile și exporturile prin Portul Constanța, cel mai mare port la Marea Neagră, au continuat să urce. Nu mai puțin de 24 de milioane de tone de grâne au plecat anul acesta pe mari și oceane de la Constanța către Egipt, Israel, Coreea și Franța. Cele mai mari cantități din ultimii 3o de ani spune conducerea Portului.

Estimărilor Minsterului Agriculturii arata ca România a produs anul acesta mai bine de 3o de milioane de tone de cereale, țara noastră fiind în acest moment cel mai mare exportator de cereale din UE. Iar exporturile masive pe cale maritimă au atras și investiții fără precedent la instalațiile de încarcare – descărcare din terminalele portului.

Pe lângă cereale, prin Portul Constanța au mai trecut anul acesta cantități uriașe de petrol, minereuri și combustibili minerali solizi. Un singur terminal specializat pe minereu încarcă și descarcă astăzi 2.ooo de tone în fiecare oră.

Cât despre criza mondială a containerelor, oficialii Portului spun că aceasta i-a ocolit deocamdată, scăderea fiind sub 2 puncte procentuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…