miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Traficul de pasageri a crescut pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu cu peste 40%

Traficul de pasageri a crescut pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu cu peste 40%

de Ileana Gheorghiu

Peste 90 de mii de pasageri au ales să își înceapă vacanțele de anul trecut de pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Potrivit datelor furnizate de conducerea aeroportului, traficul comercial de pasageri a înregistrat o creștere de 41% față de anul anterior, când au fost înregistrați puțin peste 66 de mii de pasageri.

„Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa a încheiat activitatea desfăşurată în anul 2023 înregistrând un trafic total (comercial şi necomercial) de 115.107 pasageri, în creştere cu 44 % faţă de anul anterior, când au fost 80.007. De asemenea, au fost înregistrate aproape 8.130 de mişcări aeronave (aterizări şi decolări) şi au fost transportate aproape 2.300 de tone de marfă”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

În ceea ce priveşte traficul comercial de pasageri, valoarea înregistrată a fost de 93.869 pasageri rezultaţi din curse efectuate în regim regulat, charter şi aviaţie generală, observându-se şi aici o creştere de 41% faţă de anul trecut (66.472 – valoare înregistrată în 2022).

După aprobarea prin hotărâre de guvern a „Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa pentru perioada 2022-2030”, s-au efectuat demersuri pentru obiectivele de investiţii ale programului, mai anunță conducerea Aeroportului într-un comunicat de presă:

 • Creşterea securităţii şi siguranţei traficului de pasageri – în execuţie;

 • Amenajare bandă pistă şi RESA (Runway End Safety Area) – în execuţie;

 • Modernizare şi reabilitare sistem electroenergetic – PT finalizat;

 • Reabilitare şi modernizare corp gardă- în execuţie; Extindere şi modernizare punct control 2 (PC2) – finalizat;

 • Reconfigurare fluxuri auto, reabilitare pavilion administrativ, rampă spălare maşini – DALI finalizat;

 • Aplicaţie soft management – monitorizarea conformării cu cerinţele aplicabile – finalizat;

 • Terminal pasageri sosiri/plecări intern şi international – în execuţie contract proiectare şi execuţie;

 • Dezvoltare terminal, turn de control şi parcare;

 • Modernizare/Reabilitare pistă de decolare-aterizare (PDA);

 • Modernizare/Dezvoltare sistem căi de rulare; Modernizare/Dezvoltare infrastructură acces în zona publică;

 • Dezvoltare facilităţi de alimentare a aeronavelor cu combustibil.

Cu privire la destinaţiile spre care pasagerii pot călători la momentul actual, săptămânal sunt disponibile zboruri directe către Londra şi Istanbul, prin cea din urmă fiind disponibile şi zboruri cu escală (via Istanbul) către diverse oraşe ale lumii.

În vederea deschiderii de noi rute care să vină în întâmpinarea cerinţelor pasagerilor, continuă discuţiile purtate cu companii aeriene şi touroperatori.

Pentru pasagerii care aleg să zboare de pe Aeroportul din Constanţa sunt disponibile opţiuni de transport în comun pe ruta Constanţa – Mihail Kogălniceanu şi retur (program disponibil pe www.mk-airport.ro), opţiuni de transport în regim shuttle bus, precum şi opţiuni de transport în regim de taxi – se mai arată în comunicatul aeroportului constănţean.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

Articole recente

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult