colectiv

Cristiana Oprea, una dintre cele mai bune femei pilot de raliuri din România are o poveste impresionantă. În urmă cu șase ani ar fi putut fi în clubul Colectiv în care, din cauza unui incendiu și-au pierdut viața 27 de tineri, unul dintre ei, chiar basistul trupei care concerta acolo și care îi era profesor la Facultatea de Urbanism. Ulterior, numărul victimelor a ajuns la 65.

După tragedie, tânăra a renunțat să profeseze în domeniul în care era specializată și a luat-o de la zero în Motorsport. Acum concurează în Campionatul European de Raliuri, iar visul ei este să ajungă în cel mondial. „The day we give in is the day we die” sunt versurile care amintesc de stragedia de la care mâine se împlinesc 6 ani, din Colectiv. Aceste versuri stau la loc de cinste pe capota mașinii de concurs a Cristianei Oprea, una dintre cele mai bune femei pilot de raliuri din România.

Am versurile unui cântec semnat Goodbye to Gravity în memoria celor pe care i-am pierdut la Colectiv, pentru că eu ar fi trebuit să fiu acolo în seara aceea. Și este un moment care mi-a schimbat viața și mi-am dat seama că trebuie să găsesc ceea ce îmi place cu adevărat să fac”

O persoană dragă ei și-a pierdut viața în incendiul de la Colectiv.

Basistul trupei, Mihai Alexandru, mi-a fost profesor și urma să-mi fie mentor în urbanism, domeniul la care am renunțat”

Absolventă a Facultăților de Arhitectură și Urbanism, după momentul Colectiv, Cristiana a renunțat la tot și a luat-o de la zero în Motorsport.

 „E unul din momentele decisive care au stat la baza acestei schimbări de la arhitectură la motorsport”

Vrea să fie prima româncă pilot care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri. În șase ani a realizat lucruri extraordinare într-un domeniul în care bărbații fac legea.

 „Am fost prima româncă care a reprezentat România ca pilot în afara țării, mă bucur că am reușit să sparg niște bariere”

Tânara are și un vis pe care vrea să și-l împlinească.

 „Îmi doresc să devin prima româncă pilot care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…