Trageri de luptă reale, transportoare blindate și amfibii la granița de Est a României

Este vorba despre ultima zi a exercițiului multinațional Justice Eagle, la care au participat peste 900 de militari români și americani, la Poligonul de la Smârdan. În cele 8 zile, ei au exersat capacitatea de reacție la atacul unui inamic, pe baza unui scenariu fictiv, însă.

Exercițiul anual Justice Eagle a ajuns la final. De data aceasta a avut loc în contextul tensionat al războiului din Ucraina, la granița României. Aproximativ 900 de militari români și americani s-au instruit la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă a Forțelor Terestre Române, din Smârdan, județul Galați. Ei au avut la dispoziție peste 70 de mijloace tehnice, printre care tancuri, transportoare blindate Stryker și transportoare amfibii blindate și vehicule de luptă BRADLEY, posibile, în contextul actual.

Obiectivele au fost verificarea capacității de dislocare-redislocare a forțelor și tehnicii de luptă din dotare, precum și integrarea forțelor în contextul multinațional. Tot astăzi, a avut loc și un exercițiu tactic cu trageri de luptă reale. Exercițiul multinațional Justice Eagle se desfășoară anual pe teritoriul României, iar scopul lui este creşterea interoperabilităţii forţelor armate membre NATO, menţinerea capacității de dislocare şi instruire în comun, prin exersarea sprijinului logistic aferent şi dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…