Transportul

Elevii își vor plăti pentru moment transportul către și dinspre școală. Președintele Consiliului Județean Constanța spune că pentru decontare este nevoie de o legislație clară și cere Parlamentului să specifice clar în lege nivelul și condițiile pentru decont.

Șeful județului este de părere că cel mai bine pentru elevi ar fi ca decontarea să fie în sarcina Inspectoralului Școlar, care poate verifica dacă elevul a ajuns sau nu la școală. Elevii de cealaltă parte cer soluționarea urgentă a problemei și acuză să li se refuză dreptul la a participa la ședințele unde se dezbate acest subiect.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a cerut Senatului și Camerei Deputaților să modifice legea privind decontarea transportului elevilor și să specifice clar sursele de finanțare, până la ce nivel, cât timp și câte drumuri li se deconteză elevilor care fac naveta spre școală. Cel mai bine pentru elevi, mai spune Mihai Lupu ar fi ca decontarea să fie făcută de ISJ Constanța, care poate verifica dacă elevul participă la cursuri. Până la lămurirea situației, elevii vor continua însă să își plătească singuri trasportul.

Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită vehement ca elevii să beneficieze de transport gratuit și subliniază că au și o decizie judecătorească ce obligă Consiliul Judeţean să acorde acest drept tuturor elevilor din judeţ. Președintele Asociației Elevilor, Adriana Dudună, acuză nu doar că CJC refuză să respecte legea, ci și că a fost bruscată ieri de paznicul instituției în timp ce încerca să intre în sala de ședință, unde a fost tranșată soarta decontării transportului elevilor.

De cealaltă parte, vicepreședintele CJ Constanța, Stelian Gima, spune că elevii nu au putut intra la ședință din cauza măsurilor de siguranță sanitară

Mihai Lupu urmează să se întâlnească din nou cu reprezentanții elevilor sâmbătă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Bariera de la Judecătorie, desființată

A dispărut bariera din centrul Constanței care bloca accesul mașinilor în zona Judecătorie…