Tratamente

Vești bune privind interesul pentru o dantură sănătoasă. Preșcolarii, școlarii, dar și studenții constănțeni au dreptul la consultații și tratamente dentare gratuite. Constanța dispune de o rețea de medicină școlară stomatologică ce cuprinde 14 cabinete medicale dotate cu aparatură de top, iar intervențiile medicale sunt suportate din bugetul local.

Un studiu arată că doar 2% dintre părinții români își duc copiii la dentist înainte de împlinirea vârstei de șapte ani. Printre motive numărându-se lipsa educației, dar și lipsa banilor. Pentru a veni în sprijinul părinților, municipalitatea a decis ca tratamentele și consultațiile pentru preșcolarii, șolarii și studenții constănțeni să fie gratuite în rețeaua cabinetelor dentare școlare, care funcționează în 14 instituții de învățământ din oraș.

Cadrele medicale au misiunea de a explica și arăta copiilor cât de importantă este sănătatea dinților, iar metodele prin care fac acest lucru sunt adaptate vârstei lor. Totodată, în anumite ore de dirigenție din școli și licee, medicii stomatologi discută cu elevi de toate vârstele și li se oferă explicații și argumente pentru ceea ce înseamnă igienă orală.

Toate cabinetele dentare din rețeaua școlară, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, sunt moderne și dotate cu aparatură de ultimă generație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vaccin antigripal gratuit la medicii de familie

Peste 26 de mii de constănțeni s-au vaccinat deja antigripal. Vaccinul se găsește la Const…