Trecem la ora de vară

Trecem la ora de vară în acest weekend. În noaptea de sâmbătă spre duminică ora 03:00 va deveni ora 04:00. În România ora de vară a fost introdusă prima oară în 1932, iar de-a lungul anilor acest obicei s-a schimbat de mai multe ori.

În urmă cu câțiva ani, Parlamentul European a decis renunțarea la schimbarea orei, însă România nu a luat încă o decizie în acest sens. Ora de vară va fi valabilă în acest an din 28 martie până pe 31 octombrie. Dacă schimbarea orei are sau nu consecințe asupra psihicului nostru sau ascupra sănătății aflăm în cele ce urmează de la psihologul Elena Stambuli.

Specialiștii spun că schimbarea orei are consecințe asupra sănătății pe termen lung. Schimbarea rutinei de două ori pe an, dar și a orelor de somn pot declanșa simptome precum oboseală, insomnii, nervozitate, dureri de cap, amețeală, tulburări de concentrare sau chiar anxietate. Experții din domeniu mai spun că, o persoană are nevoie chiar și de două săptămâni pentru ca organismul uman să se obișnuiască cu noul fus orar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…