Trei frați au câștigat zeci de medalii la atletism
HomeSportTrei frați au câștigat zeci de medalii la atletism
Sport - joi 24 decembrie 2020

Trei frați au câștigat zeci de medalii la atletism

Ei sunt cei 3 frați care au câștigat zeci de medalii la atletism! La 16 ani, Iarina Ungureanu este de 6 ori campioană națională și câștigă medalii la seniori, iar frații săi mai mici, Luca și Anastasia, s-au impus în trei maratoane.

Au 16, 13 și 9 ani, sunt frați și au împreună zeci de medalii câștigate la concursurile de atletism. Este povestea Iarinei, a lui Luca și a Anastasiei Ungureanu, 3 copii din Râmnicu Vâlcea pregătiți de Alina Enescu, fiica fostei antrenoare Viorica Enescu. Iarina a început atletismul la 10 ani și a devenit rapid cea mai bună bună. Deși nu a împlinit vârsta senioratului, fata se bate de la egal la egal cu sportivele mult mai mari ca ea. Iarina are la activ 6 titluri de campioană națională la U18 și U20, iar anul acesta a ocupat locul al 3-lea la seniori și al doilea la tineret, la 400 m garduri.

Iarina Teodora Ungureanu atletă:

„Tatăl meu m-a îndrumat să fac acest sport, să fac mișcare. La început nu știam ce înseamnă, ce probe cuprinde. Am continuat cu diferite probe, până am ajuns la 400 m garduri unde fac performanță”

Deși sunt mai mici decât ea, frații săi i-au urmat pasiunea. Luca, cel mijlociu, este vicecampion național la 60 m garduri și la lungime și a câștigat un maraton. Mezina familiei, Anastasia, are doar 9 ani, iar 2 ani la rând a ieșit pe primul loc la Maratonul Olteniei.

Anastasia Ungureanu, locul 1 la Maratonul Olteniei:

„Îmi place mult să fac sport, aș vrea să devin campioană olimpică”

Deși mai sunt puține zile până la Crăciun, copiii sunt tot în sala de antrenament, unde se pregătesc să întâmpine sărbătorile prin muncă.

Alina Enescu, antrenoare de atletism:

Ne pregătim pentru Crăciun.În sportul de performanță, nu facem pauză. Nu avem Crăciun, Paște, Revelion”.

Printre sportivii vâlceni prezenți la Campionatul Național de Atletism din septembrie pentru seniori și tineret de la Cluj-Napoca, s-a regăsit și sportiva Alinei Enescu, Iarina Ungureanu. Sportiva de 16 ani a reuțit să urce pe podium la poalele Feleacului. A terminat proba de 400 metri garduri în 62.83 secunde, înregistrând a treia cea mai bună performanță din concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

FC Viitorul Constanța – Sepsi se joacă astăzi de la ora 15:30

Meciul cu Sepsi va fi unul dificil, echipa este foarte bună, dar vom da tot ce putem, spun…