vineri, 14 iunie, 2024
Home Utilitare Trei regimuri matrimoniale

Trei regimuri matrimoniale

de Redacția Dotto

Viitorii soți au acum posibilitatea de a alege între trei tipuri de regim matrimonial: comunitatea legală, separația de bunuri și comunitatea convențională. Comunitatea legală presupune că toate bunurile dobândite în timpul căsătoriei devin bunuri comune ale ambilor soți. În schimb, regimul separației de bunuri asigură fiecăruia dintre soți proprietatea exclusivă asupra bunurilor dobândite înainte de căsătorie și a celor dobândite în nume propriu după încheierea acesteia. Dacă viitorii soți doresc să opteze pentru un alt regim matrimonial decât comunitatea legală, acest lucru se poate face prin încheierea unei convenții matrimoniale. Aceasta se semnează în fața unui notar public, cu consimțământul ambelor părți, exprimat personal sau prin mandatar cu procură autentică și specială. Este important de menționat că o convenție matrimonială încheiată înainte de căsătorie produce efecte doar de la data încheierii căsătoriei. Între soți, regimul matrimonial ales produce efecte din ziua căsătoriei și poate fi modificat pe parcursul acesteia, în conformitate cu prevederile legale. Regimul matrimonial încetează prin constatarea nulității, anularea, desfacerea prin divorț sau decesul unuia dintre soți.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult