Home Actualitate Trump acuză Pfizer că a amânat anunțul privind succesul vaccinului său anti-Covid până după alegerile din SUA
Actualitate - Externe - Politică externă - 2 săptămâni în urmă

Trump acuză Pfizer că a amânat anunțul privind succesul vaccinului său anti-Covid până după alegerile din SUA

Pfizer a anunțat luni că vaccinul său experimental are o eficiență de peste 90% în prevenirea Covid-19, potrivit datelor preliminare a unui studiu pe scară largă, anunțul fiind o victorie majoră în lupta contra pandemiei de coronavirus.

„Astăzi este o zi grozavă pentru știință și umanitate”, a declarat Albert Bourla,director executiv și președinte al consiliului de administrație al Pfizer.

Atât Trump cât și fiul său au acuzat pe Twitter momentul anunțului companiei farmaceutice americane, făcut la șase zile după ziua alegerilor.

Deși Pfizer a fost cea care a făcut anunțul, Trump a atacat luni seara Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) și pe democrați, despre care a spus că nu au dorit să aibă o victorie în ceea ce privește vaccinul înainte de alegeri.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat pentru Business Insider că anunțul companiei nu a avut nicio legătură cu alegerile din Statele Unite.

Donald Trump jr. a catalogat la rândul său momentul anunțului Pfizer ca fiind „destul de uimitor” și a întrebat dacă nu este nimic „necurat” în privința acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică și

Protestele din Belarus continuă, Svetlana Tihanovskaia este în exil în Lituania

Zeci de mii de belaruşi au protestat din nou, duminică, împotriva preşedintelui Aleksandr …