Trump acuză Pfizer că a amânat anunțul privind succesul vaccinului său anti-Covid până după alegerile din SUA
Home Actualitate Trump acuză Pfizer că a amânat anunțul privind succesul vaccinului său anti-Covid până după alegerile din SUA
Actualitate - Externe - Politică externă - marți 10 noiembrie 2020

Trump acuză Pfizer că a amânat anunțul privind succesul vaccinului său anti-Covid până după alegerile din SUA

Pfizer a anunțat luni că vaccinul său experimental are o eficiență de peste 90% în prevenirea Covid-19, potrivit datelor preliminare a unui studiu pe scară largă, anunțul fiind o victorie majoră în lupta contra pandemiei de coronavirus.

„Astăzi este o zi grozavă pentru știință și umanitate”, a declarat Albert Bourla,director executiv și președinte al consiliului de administrație al Pfizer.

Atât Trump cât și fiul său au acuzat pe Twitter momentul anunțului companiei farmaceutice americane, făcut la șase zile după ziua alegerilor.

Deși Pfizer a fost cea care a făcut anunțul, Trump a atacat luni seara Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) și pe democrați, despre care a spus că nu au dorit să aibă o victorie în ceea ce privește vaccinul înainte de alegeri.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat pentru Business Insider că anunțul companiei nu a avut nicio legătură cu alegerile din Statele Unite.

Donald Trump jr. a catalogat la rândul său momentul anunțului Pfizer ca fiind „destul de uimitor” și a întrebat dacă nu este nimic „necurat” în privința acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Gafă a primarului Vergil Chițac

Într-o postare pe pagina oficială de socializare, primarul Constanței, Vergil Chițac, ne a…